fbpx ...

Tips voor je bezoek aan de Botanische Tuinen in Singapore

Lees het blog

De botanische tuinen in Singapore zijn een echte hidden gem. Er zijn maar weinig mensen die hier komen tijdens hun reis door Singapore. Ook al is Singapore al een hele groene stad, een bezoek aan de botanische tuinen is een fantastische toevoeging aan je reis.

Botanische tuinen Singapore

In 2015 zijn de botanische tuinen van Singapore opgenomen in de UNESCO Werelderfgoedlijst. Het park is gebouwd om een origineel stuk regenwoud heen. Dit is terug te zien in de botanische tuinen, waar meer dan een half miljoen verschillende soorten bomen en bloemen te vinden zijn. 

Boom Botanishe tuinen Singapore
Lianen Botanische tuinen Singapore

Het is een fijne plek om te ontsnappen aan het drukke stadsleven van Singapore en helemaal tot rust te komen. In de middag zal je hier veel locals vinden die in het gras zitten, een boekje lezen of een dutje doen. Het is aan te raden om een lekkere lunch te halen bij een streetfood kraampje of de 7-eleven (goed voor je budget in Singapore) en dit bij de botanische tuinen op te eten. Je kan er ook voor kiezen om in de jungle van de botanische tuinen zitten bij één van de verschillende cafeetjes. Daarna kan je nog een mooie wandeling maken door het park en de verschillende paadjes volgen. Vergeet niet om goed in het water te kijken. Er zijn hier veel schildpadden te vinden en deze zijn goed te zien vanaf de bruggetjes. 

Je hebt kans dat je ineens een gek geluid hoort. Dit zijn de otters die in de botanische tuinen leven. Ze komen hard aanrennen, steken over en duiken vervolgens met zijn alle het water in. Het viel ons op dat het echt grote dieren zijn. Groter dan wij ze ooit eerder hebben gezien. Zolang je niet achter de otters aanrent en ze niet hindert zijn ze niet gevaarlijk. 

Otters in Singapore
Botanische tuin Singapore schildpad

Voor de kinderen is er een aparte speeltuin opgericht: Jacob Ballas Kindertuin. Onder het toeziend oog van de ouders kunnen zij zich hier heerlijk uitleven en ook nog het een en ander leren over de natuur van de botanische tuinen.

Jacon Ballas Childrens Garden

Hoe kom je bij de Botanische tuinen in Singapore?

De snelste en goedkoopste manier om vanaf het centrum van Singapore bij de botanische tuinen te komen is met de metro. Het dichtstbijzijnde metrostation heet Botanic Gardens. Vanaf hier sta je binnen 2 minuten al in de botanische tuinen. Via Google Maps kun je de precieze route en de metrolijn vanaf je vertrekpunt zien. Het is vanaf het centrum van Singapore 10 á 15 minuten reizen met de metro. De downtown line richting Expo (donkerblauw) stopt bij het metrostation Botanic Gardens. Mocht je liever niet met de metro reizen dan kun je ook een Grab pakken. Bekijk hier alle informatie over het vervoer in Singapore.

Praktische informatie

De botanische tuinen zijn dagelijks van 5 uur ‘s ochtends tot middernacht toegankelijk. Je kan hier zo naar binnenlopen. De entree is gratis. 

Singapore Botanische tuinen jungle

Het is verstandig om een regenjasje mee te nemen als je naar de botanische tuinen gaat. Het officiële regenseizoen van Singapore is tussen november en januari, maar het is het hele jaar door vochtig hier en er kan vaker een bui vallen. Deze zijn vaak kort en hard, net zoals in andere Aziatische landen.

Vervolg je reis door Singapore naar de Gardens by the Bay of bekijk de andere leuke activiteiten in Singapore.

Wij zijn Leon en Noëlle, beide (uiteraard) dol op reizen en zijn sinds september 2022 voor onbepaalde tijd op wereldreis! Tijdens dit avontuur bezoeken wij de mooiste plekken op aarde en dit delen wij graag met jou om je te inspireren en het beste uit je reis te halen. Mocht je hulp nodig hebben met het plannen van je reis aarzel dan niet om ons een berichtje te sturen via de mail of instagram.

Leon & Noëlle

Digital nomads, Wanderlustig

De nieuwste blogs

Wat te doen in Chiang Mai? De 18 tofste activiteiten

Chiang Mai is een waanzinnig leuke stad met enorm veel activiteiten, gezellige restaurants en fijne accommodaties. Of je nu zin hebt om een wateractiviteit te doen, met de scooter rond te touren,...

De 7 leukste activiteiten in Kochi

Kochi, ook wel Cochin genoemd, is de één na grootste stad in de staat Kerala. Kochi is voor veel reizigers een geliefde bestemming aangezien je hier wat meer sfeer vindt dan in andere steden...

De nachttrein van Bangkok naar Chiang Mai

De nachttrein van Bangkok naar Chaing Mai (of vanuit Ayutthaya naar Chiang Mai) is een populair vervoermiddel voor vele Thailand reizigers.Er zijn wel een aantal dingen waar je rekening mee moet...

Ervaar de Veluwe op de fiets: de 5 leukste fietsroutes

*Dit artikel is gesponsordDe omgeving waar je woont ken je op een gegeven moment wel als je broekzak, nietwaar? Kijk eens wat verder dan je vertrouwde omgeving en ontdek een prachtig stukje natuur...

Bezoek de tempels van Ayutthaya

Ayutthaya is de oude hoofdstad van Thailand (wat toen nog Siam heette). Ayutthaya staat bekend om de vele, prachtige tempels die de stad rijk is. In dit artikel noemen we de mooiste tempels die je...

Handige linkjes

Voor het plannen van jouw reis

Al onze reistips zijn gratis voor jou beschikbaar. Om ons te helpen om dit gratis voor jou te kunnen blijven doen, werken wij samen met verschillende partners. Als je via een van de onderstaande links iets boekt of koopt, dan ontvangen wij een klein percentage van het bedrag. Dit kost jou niks extra, maar wordt door ons erg gewaardeerd.