fbpx ...

De nachttrein van Bangkok naar Chiang Mai

Lees het blog

De nachttrein van Bangkok naar Chaing Mai (of vanuit Ayutthaya naar Chiang Mai) is een populair vervoermiddel voor vele Thailand reizigers.Er zijn wel een aantal dingen waar je rekening mee moet houden: de treinen zijn snel volgeboekt dus je moet ruim van tevoren reserveren, je moet goed weten welke klasse je moet boeken omdat je anders geen bed hebt en nog een aantal belangrijke zaken. In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over de nachttrein van Bangkok naar Chiang Mai zodat je goed voorbereid deze reis kan maken.

Waar kan ik tickets voor de nachttrein van Bangkok naar Chiang Mai kopen?

Tickets voor de nachttrein van Bangkok naar Chiang Mai (of andersom) koop je het makkelijkst via 12GO.Asia, via deze link .

Let op: de nachttrein is heel populair en vaak een week van tevoren al volgeboekt. Zorg er daarom voor dat je een beetje gaat plannen en je tickets op tijd koopt! Anders zal je overdag met de trein moeten reizen, wat ook geen ramp is, maar wel een hele lange zit.

Je kan de nachttrein ook vanuit Ayutthaya pakken. Je neemt dan dezelfde trein maar je stapt een station later in. Via deze link kan je de trein van Ayutthaya naar Chiang Mai boeken. Ook voor deze trein is het uiteraard aan te raden om zo vroeg mogelijk te boeken omdat het een populair traject is.

De nachttrein van Chiang Mai naar Bangkok (of Ayutthaya) is een stuk minder populair. Vaak kan je 2 tot 3 dagen van tevoren nog tickets voor dit traject boeken. Veel reizigers gaan namelijk vanaf Bangkok eerst naar het noorden met de nachttrein en vliegen daarna vanaf Chaing Mai naar de eilanden in het zuiden.

Ayutthaya train

Welke tickets moet ik kiezen?

Het is belangrijk om goed op te letten bij deze stap. Trein 9 is de nieuwere en meest comfortabele trein. Als je de kans hebt is het zeker aan te raden om trein 9 te boeken. Als deze tickets al uitverkocht zijn, dan blijft trein 13 over. Dit is de oudere trein en iets minder comfortabel, maar nog steeds prima om mee te reizen.

Het is heel belangrijk dat je tweede class sleeper tickets boekt. Je kan ook kiezen voor tweede class seated tickets of derde class seated tickets maar dan krijg je geen bedje en moet je de hele nacht op een hardhouten bankje zitten. Wij zijn hier doorheen gelopen en kunnen je vertellen dat dit echt niet aan te raden is. Let daarom echt goed op bij het boeken van de tickets dat je de sleeper cabine ziet staan.

Sleeper train Bangkok to Chiang Mai
Night train from Bangkok to Chiang Mai

Hoelang duurt de nachttrein van Bangkok naar Chiang Mai

De nachttrein van Bangkok naar Chiang Mai duurt ongeveer 13 uur. Je stapt ‘s avonds in de trein, op je ticket kan je zien welke cabine je hebt. Als je hier aankomt is je bed al opgemaakt en kan je meteen lekker gaan liggen. 

‘s Ochtends word je rond 06:00 wakker gemaakt. Je moet uit je bed gaan zodat het personeel het bed kan omtoveren tot normale zitplekken. De laatste 2 uur zit je op de stoelen naar de jungle en de prachtige groene natuur te kijken. 

Wat moet ik in de trein meenemen

Je kan je backpack makkelijk stallen in de bagagevakken maar het is fijn om alles van tevoren al uitgezocht te hebben. Je zit er namelijk niet op te wachten om in de krappe ruimte van de trein je backpack open te moeten ritsen en tussen je spullen te moeten rommelen. Pak daarom van tevoren je daypack in met de benodigde spullen:

  • Een lekker zittende outfit (deze kan je al aandoen als je naar het station gaat)
  • Een trui, lange broek en sokken. Soms staat de airco echt heel hard te blazen waardoor je het gigantisch koud kan krijgen. Zorg dat je genoeg warme kleding bij je hebt zodat je laagjes aan kan trekken als je het koud krijgt
  • Tandpasta en tandenborstel voor ‘s ochtends
  • Lenzenbakje, lenzenvloeistof en bril
  • Anticonceptiepil
  • Eventueel een kleine snack als je hier behoefte aan hebt

Zorg dat je je waardevolle spullen (paspoort en geld) bij je in bed houdt. Alle koffers, backpacks en daypacks staan bij elkaar in de bagagerekken en het kan zomaar zijn dat er iemand met slechte bedoelingen in de trein zit die alle tassen afgaat. Zorg daarom ook dat je je tas goed afsluit met een slotje.

Ayutthaya railway station

Hoeveel kost de nachttrein van Bangkok naar Chiang Mai?

Voor de second class sleeper (de klasse die wij echt zouden aanraden) kosten de tickets vaak tussen de 900 en 1100 baht (€23 – 30). Dit is natuurlijk ook meteen de overnachting, want je bespaart de kosten voor een hotel en je komt de volgende ochtend meteen aan in Chiang Mai. Wij vinden de nachttrein van Bangkok naar Chaing Mai echt prima te doen en kunnen het iedereen, die niet te veel luxe verwacht of gewend is, zeker aanraden!

Het is overigens ook mogelijk om met de bus van Bangkok naar Chiang Mai te gaan. Dit kan ook erg comfortabel zijn want er rijden goede bussen op dit traject. Bekijk hier alle bussen die van Bangkok naar Chiang Mai rijden en reserveer op tijd je tickets.

Wij zijn Leon en Noëlle, beide (uiteraard) dol op reizen en zijn sinds september 2022 voor onbepaalde tijd op wereldreis! Tijdens dit avontuur bezoeken wij de mooiste plekken op aarde en dit delen wij graag met jou om je te inspireren en het beste uit je reis te halen. Mocht je hulp nodig hebben met het plannen van je reis aarzel dan niet om ons een berichtje te sturen via de mail of instagram.

Leon & Noëlle

Digital nomads, Wanderlustig

De nieuwste blogs

Wat te doen in Chiang Mai? De 18 tofste activiteiten

Chiang Mai is een waanzinnig leuke stad met enorm veel activiteiten, gezellige restaurants en fijne accommodaties. Of je nu zin hebt om een wateractiviteit te doen, met de scooter rond te touren,...

De 7 leukste activiteiten in Kochi

Kochi, ook wel Cochin genoemd, is de één na grootste stad in de staat Kerala. Kochi is voor veel reizigers een geliefde bestemming aangezien je hier wat meer sfeer vindt dan in andere steden...

Ervaar de Veluwe op de fiets: de 5 leukste fietsroutes

*Dit artikel is gesponsordDe omgeving waar je woont ken je op een gegeven moment wel als je broekzak, nietwaar? Kijk eens wat verder dan je vertrouwde omgeving en ontdek een prachtig stukje natuur...

Bezoek de tempels van Ayutthaya

Ayutthaya is de oude hoofdstad van Thailand (wat toen nog Siam heette). Ayutthaya staat bekend om de vele, prachtige tempels die de stad rijk is. In dit artikel noemen we de mooiste tempels die je...

Oktober 2023: budgetupdate wereldreis

Sinds september 2022 zijn wij samen op wereldreis voor onbepaalde tijd. Wij houden al onze uitgaven bij en daarom hebben we per maand een overzicht opgesteld. Bekijk ook de vorige budgetupdates om...

Handige linkjes

Voor het plannen van jouw reis

Al onze reistips zijn gratis voor jou beschikbaar. Om ons te helpen om dit gratis voor jou te kunnen blijven doen, werken wij samen met verschillende partners. Als je via een van de onderstaande links iets boekt of koopt, dan ontvangen wij een klein percentage van het bedrag. Dit kost jou niks extra, maar wordt door ons erg gewaardeerd.