fbpx ...

Canyoning in Dalat

Lees het blog

Dalat is een geweldige bestemming in Vietnam. Het ligt in de bergen waardoor het klimaat wat koeler is. Daarnaast kan je veel outdoor activiteiten doen, waaronder canyoning. In dit artikel vertellen we je alles wat je van tevoren moet weten over canyoning in Dalat en wat je mee moet nemen.

Wat is canyoning?

Canyoning is een sport waarbij je lopend, klimmend, zwemmend en abseilend een rivier volgt. Je bent goed gezekerd tijdens het canyonen en je wordt begeleid tijdens de tocht.

Zipline canyoning Dalat
Canyoning in Dalat
Canyoning abseilen in Dalat

Wat doe je tijdens canyoning in Dalat?

De canyoning tours in Dalat zien er als volgt uit: om 08:15 word je opgehaald bij je accommodatie. Je maakt kennis met de instructeurs en de rest van de groep. Je rijdt ongeveer een kwartiertje door de bergen naar het natuurgebied waar je gaat canyonen. Hier word je geholpen met het aantrekken van je outfit. Daarna krijg je met de hele groep uitleg over het abseilen: hoe moet je je vasthouden, waar ben je gezekerd en hoe moet je staan? Alle antwoorden krijg je bij het instructiegedeelte. Je gaat het ook meteen in de praktijk oefenen met twee keer abseilen van een 6 meter hoge muur.

Als iedereen het onder de knie heeft wandel je naar de eerste waterval. Nu gaat het canyoning echt beginnen! Je krijgt hier nogmaals uitleg hoe je je vast moet houden en wat je op het einde moet doen. Één voor één daal je vervolgens de waterval af. Na deze eerste adrenaline rush zal je nog 3 keer abseilen, in een natural glijbaan glijden, een natural washmachine ingaan en van een 7 meter hoge rots springen. Tussendoor wandel je door de riviertjes en klim en klauter je op de rotsen. 

Rond 13:30 ben je bij het einde en word je met het busje teruggebracht naar het instructiegedeelte. Hier kleed je je snel om. Vervolgens rijdt het busje terug naar de Dalat waar een heerlijke lunch voor je klaarstaat. Precies op tijd want waarschijnlijk heb je wel trek op dit moment.

Canyonen Da Lat

Wat moet je meenemen tijdens canyoning?

Je krijgt van de tour company een wetsuit, je abseiltuigje en een flesje water. Wat handig is om zelf mee te nemen voor canyoning in Dalat:

  • Een bikini / zwembroek voor onder de wetsuit
  • Makkelijke kleding voor ‘s ochtends en na het canyonen. Sportshirtje en sportbroekje zijn aan te raden. En eventueel een trui voor erna.
  • Sportschoenen die vies mogen worden tijdens het canyonen
  • Slippers voor na het canyonen
  • Handdoek
  • Eventueel een GoPro voor leuke beelden
  • Portemonnee en telefoon houdt de organisatie bij zich zodat het droog blijft

Hoeveel kost canyoning in Dalat?

De canyoning in Dalat kost overal rond de $82. Dat is ongeveer €74. Alle organisaties leggen dezelfde route af en hebben hetzelfde aanbod. Je kan het makkelijk boeken bij je accommodatie in Dalat

Wij zijn Leon en Noëlle, beide (uiteraard) dol op reizen en zijn sinds september 2022 voor onbepaalde tijd op wereldreis! Tijdens dit avontuur bezoeken wij de mooiste plekken op aarde en dit delen wij graag met jou om je te inspireren en het beste uit je reis te halen. Mocht je hulp nodig hebben met het plannen van je reis aarzel dan niet om ons een berichtje te sturen via de mail of instagram.

Leon & Noëlle

Digital nomads, Wanderlustig

De nieuwste blogs

Wat te doen in Chiang Mai? De 18 tofste activiteiten

Chiang Mai is een waanzinnig leuke stad met enorm veel activiteiten, gezellige restaurants en fijne accommodaties. Of je nu zin hebt om een wateractiviteit te doen, met de scooter rond te touren,...

De 7 leukste activiteiten in Kochi

Kochi, ook wel Cochin genoemd, is de één na grootste stad in de staat Kerala. Kochi is voor veel reizigers een geliefde bestemming aangezien je hier wat meer sfeer vindt dan in andere steden...

De nachttrein van Bangkok naar Chiang Mai

De nachttrein van Bangkok naar Chaing Mai (of vanuit Ayutthaya naar Chiang Mai) is een populair vervoermiddel voor vele Thailand reizigers.Er zijn wel een aantal dingen waar je rekening mee moet...

Ervaar de Veluwe op de fiets: de 5 leukste fietsroutes

*Dit artikel is gesponsordDe omgeving waar je woont ken je op een gegeven moment wel als je broekzak, nietwaar? Kijk eens wat verder dan je vertrouwde omgeving en ontdek een prachtig stukje natuur...

Bezoek de tempels van Ayutthaya

Ayutthaya is de oude hoofdstad van Thailand (wat toen nog Siam heette). Ayutthaya staat bekend om de vele, prachtige tempels die de stad rijk is. In dit artikel noemen we de mooiste tempels die je...

Handige linkjes

Voor het plannen van jouw reis

Al onze reistips zijn gratis voor jou beschikbaar. Om ons te helpen om dit gratis voor jou te kunnen blijven doen, werken wij samen met verschillende partners. Als je via een van de onderstaande links iets boekt of koopt, dan ontvangen wij een klein percentage van het bedrag. Dit kost jou niks extra, maar wordt door ons erg gewaardeerd.