fbpx

De Hai Van Pass ~ van Hoi An naar Hué

Lees het blog

Als je van Hoi An naar Hué (of andersom) wil reizen, zal je een stuk over de Hai Van Pass rijden. Dit is één van de mooiste wegen van Centraal-Vietnam waar je vanaf de bergkam uitzicht hebt op de zee. Je kan de Hai Van Pass zelf rijden met de scooter, achterop bij een easyrider of met de trein.

Hai Van Pass Vietnam

De Hai Van Pass met de motor/scooter

Je kan de Hai Van Pass zelf rijden met de motor/scooter. Er zijn een aantal bedrijven die de scooterverhuur voor dit traject aanbieden. Je huurt namelijk een scooter in de ene plaats, waarna je zelf met de scooter naar de andere plaats rijdt. Je bagage moet vervoerd worden en je levert de scooter op de andere plek in. Gemiddeld betaal je 500.000 dong (€20) voor de scooter en 15.000 dong (€0,60) per bagage item. Bedrijven die dit traject aanbieden zijn:

 • Motorvina (hier hebben wij het geregeld)
 • Hue Motorbike Rental
 • The Motorbike Station
 • Style Motorbikes

‘s Ochtends ga je naar de office van de scooterverhuurder in Hoi An of Hué. Hier krijg je uitleg over de scooter, betaal je het bedrag en lever je je tassen in. Vervolgens zet de medewerker de Google Maps punten in je telefoon. Je bent nu ready to go! 

Tip: officieel moet je in het bezit zijn van een motorrijbewijs om een scooter te mogen huren. Lees hier alle informatie over het huren van een scooter in Vietnam.

Als je vanaf Hoi An rijdt, zal je de eerste 30 kilometer langs Da Nang en langs het strand rijden. Hier staan een aantal stops ingelast, waaronder bij de Marble Mountains. De Marble Mountains zijn gaaf om te bezoeken maar zorg dat je hier ’s ochtends vroeg bent, voor de hitte.

Marble Mountains Da Nang en Hoi An
Marble Mountains Vietnam
Marble Mountains

Hierna rijd je de bergen in: de Hai Van Pass is begonnen! Al snel heb je een prachtig uitzicht op de kustlijn en de stad Da Nang in de verte. Helemaal bovenop zitten veel restaurants waar je een drankje kan doen of wat kan eten met een prachtig uitzicht. 

Vlak nadat je deze restaurants bent gepasseerd kan je een zijweggetje inslaan (dit is de Google Maps locatie waar je de zijweg in moet slaan). Hier kom je op een pad wat je verder de Hai Van Pass inbrengt. Je zal hier bijna geen andere scooterrijders tegenkomen waardoor je je helemaal alleen op de berg waant. Je kan dit weggetje ongeveer een kwartier uitrijden, dan kom je op een plek waar je niet verder kan en moet je omkeren en dezelfde weg terug rijden. Toch is het zeker de moeite waard om dit stukje mee te pakken: je hebt een waanzinnig uitzicht bij veel delen van dit paadje, nog mooier dan op de reguliere weg.

Hai Van Pass Hoi An naar Hue

Hierna daal je langzaam af met veel bochten. Het wegdek van de Hai Van Pass is goed maar houd toch in de bochten rekening met losse steentjes. Wanneer je beneden bent aangekomen moet je nog zo’n 60 kilometer rijden naar Hué. Onderweg staan er een aantal stops ingepland, onder andere bij een waterval waar je kan zwemmen. Eenmaal in Hué aangekomen lever je je scooter in en haal je meteen je backpack/koffer op bij het verhuurbedrijf. Met een Grab of lopend kan je vervolgens naar je hotel om lekker te douchen en uit te rusten.

De hele rit van Hoi An naar Hué (of andersom) is 130 kilometer. Als je af en toe stopt voor een foto, drankje en wat eten zal je hier tussen de 5 en 7 uur over doen. Zorg dat je tussen 9 en 10 uur ‘s ochtends vertrekt zodat je ruim voor het donker op je bestemming aankomt.

Als je niet zelf wilt rijden kan je deze rit ook met een easyrider doen. In zowel Hoi An als Hué vind je veel kantoortjes die easyriders aanbieden voor deze tocht.

Hai van Pass Hoi An to Hue

Wat moet je meenemen als je de Hai Van Pass gaat rijden?

Er zijn een aantal belangrijke items die je niet moet vergeten als je zelf de Hai Van Pass gaat rijden. Hieronder hebben we de belangrijkste dingen opgesomd: 

 • Internationaal rijbewijs
 • Paspoort
 • Geld
 • Powerbank (Google Maps gebruiken kost veel batterij)
 • Zonnebrand
 • Zonnebril
 • Regenjasje
 • Water

De Hai Van Pass met de trein

Hai Van Pass trein

Een goed alternatief voor de motorrit is om de Hai Van Pass met de trein te doen. De trein van Hué naar Da Nang (of andersom) doet er zo’n 2,5 uur over en je rijdt letterlijk tussen de bergen en langs de zee. De rit is echt adembenemend, het is prachtig om de hele weg lekker naar buiten te kijken. Als je doorreist naar Hoi An kan je in Da Nang de bus pakken.

Wij zijn Leon en Noëlle, beide (uiteraard) dol op reizen en zijn sinds september 2022 voor onbepaalde tijd op wereldreis! Tijdens dit avontuur bezoeken wij de mooiste plekken op aarde en dit delen wij graag met jou om je te inspireren en het beste uit je reis te halen. Mocht je hulp nodig hebben met het plannen van je reis aarzel dan niet om ons een berichtje te sturen via de mail of instagram.

Leon & Noëlle

Digital nomads, Wanderlustig

De nieuwste blogs

Easyriders in Vietnam, een avontuur op twee wielen

Easyriders zijn een geweldige manier om het lokale Vietnam te ontdekken. Wij hebben zelf een vijfdaagse motortour van Dalat naar Hoi An gedaan met easyriders, dit raden wij iedereen aan! Je komt...

De 4 beste tips voor activiteiten in Pakse

Pakse is de op een na grootste stad in Laos, na hoofdstad Vientiane. Het is geen geweldige stad waar je dagenlang wilt blijven hangen, maar Pakse heeft wel een aantal mooie plekken. Bekijk hier de...

Bolaven Plateau: Watervallen en zipline op 260 meter hoogte

Het Bolaven Plateau ligt ten oosten van Pakse in Laos en is waanzinnig om te bezoeken. Bij het Bolaven Plateau vind je gigantische watervallen. Voor een ultiem adrenaline moment kan je zelfs op 260...

Hué, keizerlijke stad in Vietnam

Hué is een bijzondere stad in Centraal-Vietnam. Van 1802 tot 1945 fungeerde Hué als de keizerlijke hoofdstad van Vietnam onder de heerschappij van de Nguyen-dynastie. De stad, gelegen aan de rivier...

Tip: bezoek het verlaten waterpark in Hué

Ho Thuy Tien, het verlaten waterpark in Hué, Vietnam, is een bezoekje waard voor de reiziger die niet snel bang is. Het verlaten waterpark is erg griezelig doordat het volledig wordt opgeslokt door...

Handige linkjes

Voor het plannen van jouw reis

Al onze reistips zijn gratis voor jou beschikbaar. Om ons te helpen om dit gratis voor jou te kunnen blijven doen, werken wij samen met verschillende partners. Als je via een van de onderstaande links iets boekt of koopt, dan ontvangen wij een klein percentage van het bedrag. Dit kost jou niks extra, maar wordt door ons erg gewaardeerd.

Lees meer blogs over Vietnam

Easyriders in Vietnam, een avontuur op twee wielen

Easyriders in Vietnam, een avontuur op twee wielen

Easyriders zijn een geweldige manier om het lokale Vietnam te ontdekken. Wij hebben zelf een vijfdaagse motortour van Dalat naar Hoi An gedaan met easyriders, dit raden wij iedereen aan! Je komt onderweg op plekken waar nooit een andere toerist komt. Daarnaast geven...

Hué, keizerlijke stad in Vietnam

Hué, keizerlijke stad in Vietnam

Hué is een bijzondere stad in Centraal-Vietnam. Van 1802 tot 1945 fungeerde Hué als de keizerlijke hoofdstad van Vietnam onder de heerschappij van de Nguyen-dynastie. De stad, gelegen aan de rivier de Hu'o'ng, werd gebouwd in het model van de Verboden Stad in Peking....

Tip: bezoek het verlaten waterpark in Hué

Tip: bezoek het verlaten waterpark in Hué

Ho Thuy Tien, het verlaten waterpark in Hué, Vietnam, is een bezoekje waard voor de reiziger die niet snel bang is. Het verlaten waterpark is erg griezelig doordat het volledig wordt opgeslokt door de natuur. Je kan de glijbanen en de hoofdattractie, de draak op het...

Laat een reactie achter

Wij zijn benieuwd naar jouw mening over dit artikel

Leuk dat je ons blog gelezen hebt. Heb je vragen of opmerkingen over de informatie? Of wil je laten weten wat je van het blog vindt? Plaats het hiernaast in een reactie. Volg ons ook meteen op social media als je dat nog niet doet.

0 Comments

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This