fbpx

Alle informatie over het onward ticket

Lees het blog

Wanneer je voor lange tijd op reis gaat plan je niet altijd alles vooruit. Je hebt geen idee hoe lang je in een land blijft en wat je volgende bestemming is, klinkt heerlijk toch? Het enige minpunt hiervan is dat veel landen bij aankomst willen weten wanneer je het land weer verlaat in verband met het visum, een zogenaamd uitreisbewijs. Als je nog niets wilt vastleggen is een uitreisticket, ook wel een onward ticket genoemd, de perfecte oplossing om toch naar het land te kunnen reizen. Hieronder leggen we je precies uit wat een uitreisticket is, hoe je het gebruikt en wat de kosten zijn.

Wat is een onward ticket?

Een onward ticket is een vliegticket dat je online koopt en dat later automatisch geannuleerd wordt. Het is een echt vliegticket, van een echte vlucht met stoelnummer. Het enige verschil met een normaal vliegticket is dat het onward ticket automatisch na 48 uur of na 14 dagen wordt gecanceld. Het wordt pas gecanceld nadat je op je bestemming bent aangekomen en nadat je door de douane bent geweest. Zo heb je het ticket eerst laten zien en heb je een geldig uitreisbewijs. 

Je kan zelf kiezen vanaf waar de vlucht moet vertrekken en waarheen. Alles kan je verder zelf invullen. Het is dus ook een legit vliegticket met een daadwerkelijk bestaand vluchtnummer.

Wereldkaart onward

Waarom moet je een uitreisticket laten zien?

Veel landen willen meteen bij binnenkomst weten hoe lang je in het land blijft. Zij hebben een maximaal aantal dagen ingesteld waarin je in het land mag blijven. Dit zie je terug in de gestempelde dagen op je visum. Om dit extra te controleren wil de douane meteen zien op welke datum je het land weer verlaat in de vorm van een uitreisbewijs. Hoewel een busticket dat aantoont dat je het land weer gaat verlaten voldoende zou moeten zijn, blijkt in de praktijk dat dit vaak wordt afgewezen. Ze willen echt een vliegticket zien dat je het land verlaat. Daarom is het onward ticket ideaal voor de reiziger zonder vastgestelde reisplannen.

Hoe werkt een onward ticket?

Ga naar onwardticket.com om je uitreisticket te kopen. Nadat je in 2 minuten de informatie hebt ingevuld ontvang je het vliegticket in een PDF in je mail. Wanneer er bij het inchecken óf bij de douane op je bestemming wordt gevraagd om je onward ticket, proof of onward travel of return travel ticket, dan kan je deze laten zien. Er is aan niets te zien dat het een onward ticket is omdat het een legit vliegticket is. 

Na 48 uur of na 14 dagen wordt automatisch het ticket geannuleerd. Je bent nu in het land en je hebt deze ook niet meer nodig. Je kan nu volledig genieten van het land en je ziet wel wanneer je weer verder reist, heerlijk toch? Let wel op de geldigheid en de duur van je visum. Bij sommige landen moet je al na 30 dagen het land uit óf moet je tussentijds je visum verlengen. 

Immigration Thailand verlengen visum 2
Paspoort visum Thailand

Wat zijn de kosten van een onward ticket?

Je kan het onward ticket al vanaf €14 aanschaffen op deze officiële website. Voor dit bedrag wordt het ticket na 48 uur automatisch geannuleerd. Als je liever een ticket wilt dat 14 dagen geldig is komt er €17 bovenop. Voor ons is het de ideale, goedkope uitkomst waardoor we stressvrij kunnen reizen en zeker weten niet in de problemen komen.

Extra tips voor het regelen van je onward ticket

  • Check vooraf goed of je een uitreisbewijs nodig hebt voor het land dat je wilt bezoeken. Wanneer je dit op Google zoekt zal je dit snel vinden. 
  • Let goed op de tijd waarop het onward ticket wordt gecanceld. Als je voor de goedkoopste optie kiest wordt het namelijk al 48 uur nadat je het hebt gekocht geannuleerd. In deze 48 uur moet je zijn ingecheckt én door de douane zijn gekomen op het land van je bestemming (aangezien ze hier soms ook nog vragen om je uitreisbewijs te laten zien). 
  • Zorg ervoor dat je retourvlucht op je onward ticket binnen de wettelijke uitreisdatum valt. Als je bijvoorbeeld maar 30 dagen in een land mag blijven moet je er dus voor zorgen dat je binnen die 30 dagen je ‘retourvlucht’ boekt. Anders wordt je alsnog geweigerd op de vlucht.  
  • Er wordt niet altijd gecontroleerd op een uitreisbewijs. Uit ervaring is gebleken dat er op vliegvelden vaker wordt gecontroleerd op een uitreisbewijs dan wanneer je over land aankomt. Dit heeft ook te maken met de striktheid van de douane. Toch is het handig om het voor de zekerheid te hebben zodat je niet in onzekerheid zit bij aankomst op je bestemming. 
  • Ga niet zelf knutselen met een nepticket. Wanneer het vluchtnummer en je stoelnummer niet in het systeem staan kan je grote problemen krijgen bij het inchecken en de douane. Bespaar jezelf deze problemen, stress en moeite en koop hier al vanaf €14 je onward ticket
Onward ticket wereldkaart

Wij zijn Leon en Noëlle, beide (uiteraard) dol op reizen en zijn sinds september 2022 voor onbepaalde tijd op wereldreis! Tijdens dit avontuur bezoeken wij de mooiste plekken op aarde en dit delen wij graag met jou om je te inspireren en het beste uit je reis te halen. Mocht je hulp nodig hebben met het plannen van je reis aarzel dan niet om ons een berichtje te sturen via de mail of instagram.

Leon & Noëlle

Digital nomads, Wanderlustig

De nieuwste blogs

Easyriders in Vietnam, een avontuur op twee wielen

Easyriders zijn een geweldige manier om het lokale Vietnam te ontdekken. Wij hebben zelf een vijfdaagse motortour van Dalat naar Hoi An gedaan met easyriders, dit raden wij iedereen aan! Je komt...

De 4 beste tips voor activiteiten in Pakse

Pakse is de op een na grootste stad in Laos, na hoofdstad Vientiane. Het is geen geweldige stad waar je dagenlang wilt blijven hangen, maar Pakse heeft wel een aantal mooie plekken. Bekijk hier de...

Bolaven Plateau: Watervallen en zipline op 260 meter hoogte

Het Bolaven Plateau ligt ten oosten van Pakse in Laos en is waanzinnig om te bezoeken. Bij het Bolaven Plateau vind je gigantische watervallen. Voor een ultiem adrenaline moment kan je zelfs op 260...

Hué, keizerlijke stad in Vietnam

Hué is een bijzondere stad in Centraal-Vietnam. Van 1802 tot 1945 fungeerde Hué als de keizerlijke hoofdstad van Vietnam onder de heerschappij van de Nguyen-dynastie. De stad, gelegen aan de rivier...

Tip: bezoek het verlaten waterpark in Hué

Ho Thuy Tien, het verlaten waterpark in Hué, Vietnam, is een bezoekje waard voor de reiziger die niet snel bang is. Het verlaten waterpark is erg griezelig doordat het volledig wordt opgeslokt door...

Handige linkjes

Voor het plannen van jouw reis

Al onze reistips zijn gratis voor jou beschikbaar. Om ons te helpen om dit gratis voor jou te kunnen blijven doen, werken wij samen met verschillende partners. Als je via een van de onderstaande links iets boekt of koopt, dan ontvangen wij een klein percentage van het bedrag. Dit kost jou niks extra, maar wordt door ons erg gewaardeerd.

Lees meer blogs over Reistips

Hoe bepaal je een budget voor op wereldreis?

Hoe bepaal je een budget voor op wereldreis?

Een wereldreis maken. Veel mensen dromen ervan maar weinigen durven het echt aan. In dit artikel helpen we je met het bepalen van een budget voor op wereldreis. Inhoud van dit blog:1. Bepaal naar welke landen je wilt reizen2. Bepaal wat voor type reiziger je bent3....

Budget: uitgaven bijhouden op vakantie

Budget: uitgaven bijhouden op vakantie

Je budget bepalen voor je reis of vakantie is één ding. Om je hier vervolgens aan te houden is een ander ding. Het is handig om je uitgaven bij te houden zodat je precies kan zien waar je relatief veel geld aan uitgeeft en dus nog op kan besparen. In dit artikel...

Bekende filmlocaties

Bekende filmlocaties

Er zijn talloze bekende filmlocaties over de hele wereld die door filmmakers worden gebruikt voor het opnemen van scènes. Hieronder staan enkele van de meest iconische filmlocaties die door de jaren heen beroemd zijn geworden. Inhoud van dit blog:James bond island...

Laat een reactie achter

Wij zijn benieuwd naar jouw mening over dit artikel

Leuk dat je ons blog gelezen hebt. Heb je vragen of opmerkingen over de informatie? Of wil je laten weten wat je van het blog vindt? Plaats het hiernaast in een reactie. Volg ons ook meteen op social media als je dat nog niet doet.

0 Comments

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This