fbpx ...

Oktober 2023: budgetupdate wereldreis

Lees het blog

Sinds september 2022 zijn wij samen op wereldreis voor onbepaalde tijd. Wij houden al onze uitgaven bij en daarom hebben we per maand een overzicht opgesteld. Bekijk ook de vorige budgetupdates om te zien hoeveel wij tot nu toe hebben uitgegeven. Hieronder laten wij precies zien wat wij in oktober 2023 hebben uitgegeven en of dit boven of onder budget was.

Let op: alle prijzen en uitgaven zijn op basis van 2 personen!

Budget oktober 2023

Ons vooraf opgestelde budget is €70 per dag voor ons samen. Omdat we in oktober 23 dagen op reis zijn geweest, komt dat neer op een budget van €1610 voor deze maand.

Oktober was een bijzondere maand. We zijn namelijk, na 2 maanden in Nederland te hebben doorgebracht, weer ‘terug’ op wereldreis. We zijn vanuit Nederland naar Bangkok gevlogen (deze uitgaven nemen we niet mee in dit budget).

We zijn eerder al 3 maanden in Thailand geweest waarin we het zuiden hebben bezocht. Deze keer was het de beurt aan Noord-Thailand en wat hebben we daar genoten.

Qua prijs is er een klein verschil tussen Noord- en Zuid-Thailand. We merken dat het noorden een stukje goedkoper is. Vooral in Pai en Chiang Mai kan je op de night markets erg goedkoop eten. Daarnaast hebben we de Mae Hong Son Loop gereden waar we alleen maar in lokale dorpjes zijn geweest. Dit was zo’n gave ervaring. Uiteraard hebben we uitgaven gehad voor de scooters (€12,50 per dag voor 2 scooters) en de benzine (gemiddeld €7 per dag voor 2 scooters).

Dit alles heeft ervoor gezorgd dat wij in oktober in totaal €1501,27 hebben uitgegeven en dus €108,73 onder budget zijn uitgekomen. Dit is een gemiddelde van €65,27 per dag. De totale eindstand van vorige maand was €651,38 boven budget. Dus wij zitten nu in totaal €542,65 boven budget.

Overzicht kosten wereldreis oktober 2023

Dit overzicht is op basis van twee personen. Ons budget voor 2 personen is €70 per dag.

Totaalbedrag Per dagPer persoon per dag
Accommodaties€472,39€20,54€10,27
Uit eten en drinken€537,88€23,39€11,69
Alcohol€42,95€1,87€0,93
Vervoer€129,29€5,62€2,81
Activiteiten€252,13€10,96€5,48
Overig (wasjes, toiletspullen etc.)€66,62€2,90€1,45
Totaal€1.501,27€65,27€32,64

Wij zijn Leon en Noëlle, beide (uiteraard) dol op reizen en zijn sinds september 2022 voor onbepaalde tijd op wereldreis! Tijdens dit avontuur bezoeken wij de mooiste plekken op aarde en dit delen wij graag met jou om je te inspireren en het beste uit je reis te halen. Mocht je hulp nodig hebben met het plannen van je reis aarzel dan niet om ons een berichtje te sturen via de mail of instagram.

Leon & Noëlle

Digital nomads, Wanderlustig

De nieuwste blogs

Wat te doen in Chiang Mai? De 18 tofste activiteiten

Chiang Mai is een waanzinnig leuke stad met enorm veel activiteiten, gezellige restaurants en fijne accommodaties. Of je nu zin hebt om een wateractiviteit te doen, met de scooter rond te touren,...

De 7 leukste activiteiten in Kochi

Kochi, ook wel Cochin genoemd, is de één na grootste stad in de staat Kerala. Kochi is voor veel reizigers een geliefde bestemming aangezien je hier wat meer sfeer vindt dan in andere steden...

De nachttrein van Bangkok naar Chiang Mai

De nachttrein van Bangkok naar Chaing Mai (of vanuit Ayutthaya naar Chiang Mai) is een populair vervoermiddel voor vele Thailand reizigers.Er zijn wel een aantal dingen waar je rekening mee moet...

Ervaar de Veluwe op de fiets: de 5 leukste fietsroutes

*Dit artikel is gesponsordDe omgeving waar je woont ken je op een gegeven moment wel als je broekzak, nietwaar? Kijk eens wat verder dan je vertrouwde omgeving en ontdek een prachtig stukje natuur...

Bezoek de tempels van Ayutthaya

Ayutthaya is de oude hoofdstad van Thailand (wat toen nog Siam heette). Ayutthaya staat bekend om de vele, prachtige tempels die de stad rijk is. In dit artikel noemen we de mooiste tempels die je...

Handige linkjes

Voor het plannen van jouw reis

Al onze reistips zijn gratis voor jou beschikbaar. Om ons te helpen om dit gratis voor jou te kunnen blijven doen, werken wij samen met verschillende partners. Als je via een van de onderstaande links iets boekt of koopt, dan ontvangen wij een klein percentage van het bedrag. Dit kost jou niks extra, maar wordt door ons erg gewaardeerd.